Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Aankoop onroerendgoed

Aankoop onroerendgoed

Bij aankoop van onroerende goederen in Suriname, handel je bijna op dezelfde manier als in Nederland te werk.

Bezichtiging
Na bezichtiging vraag je aan de verkoper om je minimaal het perceelnummer te geven. Met een perceelkaart ben je beter geholpen, want je hebt meer en de juiste informatie om verder onderzoek te verrichten.

Wat moet je onderzoeken en waar?

Is de aan te kopen perceel (met woning) wel de juiste die door de verkoper verkocht wordt?
Helderheid hierin kan je door een landmeter krijgen, door hem onderzoek naar te laten doen. Daarom is het handig om de perceelnummer te weten. Dit is meestal een andere dan het huisnummer. De kosten hiervan zijn lager dan € 100. Je zou ook gelijk het perceel kunnen laten meten door de landmeter en grenspalen laten plaatsen.

Wie is/zijn de eigena(a)r(en)
Dit vind je in het uittreksel die je bij het domeinkantoor kan halen. Kosten nog geen € 10

Zit er hypotheek of beslaglegging of is het anders bezwaard?
Dit staat vermeld in het hypothecair uittreksel die je bij het hypotheekkantoor kan ophalen, die onder hetzelfde dak als de domeinkantoor is gevestigd.

Om alle bovenstaande informaties is de registers te vinden is perceelnummer relevant.

----------------------------------
Notariskeuze
Nadat je alle informatie hebt doorgenomen en besluit om tot aankoop over te gaan, zoek je een notaris waar je de overdracht wilt doen plaats vinden. De koper betaalt de kosten, dus aan u de keuze bij welke notaris.

Voorlopige koopcontract
Als je het niet gelijk kan kopen, kan je proberen met de verkoper een deal te sluiten dat je wat tijd nodig hebt om je financiën in orde te maken en dat je wel een borg bij de notaris kan storten. De borg nooit aan de verkoper geven, maar op rekening van de notaris parkeren.
Zo krijgen zowel de koper als de verkoper meer zekerheid dat de deal door kan gaan.

Machtiging
Als de afhandeling tijdens je afwezigheid in Suriname moet plaats vinden, kan je de notaris of een medewerker van het kantoor machtigen om namens jou de overdracht te doen plaats vinden. Je kan ook een familielid/bekende machtigen en om veiligheidsredenen de machtiging bij de notaris deponeren. Zonder de machtiging kan hij/zij niet bij een andere notariskantoor terecht. 

Betaling van het aankoopbedrag
Betaal dit niet van tevoren aan de verkoper, maar bij overdracht of stort het op de rekening van de notaris die bij overdracht voor de uitbetaling zorg draagt. Je kan ook een 2e notaris in Nederland inschakelen die voor de uitbetaling in Nederland zorg kan dragen na ontvangst van een notarisverklaring van de overdracht in Suriname.