Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ Fatale noodlanding: piloot komt om, Nederlanders gewond

Fatale noodlanding: piloot komt om, Nederlanders gewond

Vrijdag 23 Oktober 2009

Voor de kust van Bonaire heeft een klein vliegtuig op weg van Curaçao naar Bonaire donderdagochtend (lokale tijd) een noodlanding op het water gemaakt. De piloot had geen andere keus, nadat een van de motoren was uitgevallen. Hij overleefde de noodlanding niet. De negen passagiers, Curaçaoënaars en Nederlanders, zijn lichtgewond geraakt. De passagiers konden zichzelf uit het toestel redden voordat het zonk. Zij hebben geprobeerd de piloot eruit te halen, die bewusteloos was geraakt doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geklapt. Ze kregen hem echter niet uit zijn veiligheidsriem.

De negen werden per boot gered door mensen die hen vanaf Bonaire te hulp schoten. Ze zijn lichtgewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Het gaat om Curaçaoënaars en Nederlanders. De piloot van Divi Divi Air is met het vliegtuig, een Britten Norman Islander, naar de diepte gezonken. Volgens sommige bewoners van Bonaire is de zee op die plek honderden meters diep. Het is nog niet duidelijk of het toestel met het stoffelijk overschot van de piloot zal worden geborgen.

Op dezelfde plaats voor de kust van Bonaire stortte vorige week een vliegtuig neer, dat beladen was met 412 kilo cocaïne. Divi Divi Air is een kleine luchtvaartmaatschappij, die in 2001 op Curaçao is begonnen. Zij onderhoudt een dagelijks lijn tussen de twee eilanden.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: