Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ ING op de schop: bank stopt met verzekeren

ING op de schop: bank stopt met verzekeren

Maandag 26 Oktober 2009

ING gaat zijn bank- en verzekeringsactiviteiten splitsen. Alle verzekeringsactiviteiten en het vermogensbeheer zullen de komende drie jaar worden afgestoten. Dat heeft de bank en verzekeraar maandagochtend bekendgemaakt.

De beslissing maakt deel uit van een herstructureringsplan dat ING heeft ingediend bij de Europese Commissie. De afsplitsing heeft plaats via verkopen, beursgangen of een combinatie daarvan, aldus ING. Ook moet ING zijn Amerikaanse tak ING Direct USA afstoten. De verkoop van dit onderdeel moet tegen 2013 zijn afgerond. ING maakte verder bekend voor 7,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uit te geven om de helft van de staatssteun die het eerder ontving, af te lossen.

De bank neemt een last van 1,3 miljard euro om de overheid extra te compenseren voor de garanties die werden gegeven voor risicovolle hypotheken in bezit van ING. Die last, die uitkomt op 1 miljard na belasting, wordt in het vierde kwartaal genomen. In december van dit jaar betaalt ING 5 miljard euro aan de staat.

De resterende schuld, eveneens 5 miljard euro, zal later worden afbetaald, zo liet topman Jan Hommen maandagochtend in een toelichting weten. Maar daarover zijn nog geen afspraken met de overheid gemaakt. Daarnaast maakte ING voorlopige resultaten over het derde kwartaal bekend. Het voorlopige onderliggende nettoresultaat komt waarschijnlijk uit op 750 miljoen euro. ING liet verder weten de structuur en samenstelling van het bestuur te veranderen.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: