Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ Scheringa is nog steeds multimiljonair

Scheringa is nog steeds multimiljonair

Donderdag 22 Oktober 2009

Naar eigen zeggen heeft Dirk Scheringa alleen zijn huis nog, maar volgens Pieter Lakeman - de man die opriep tot een bankrun op DSB - heeft de oud-bankdirecteur de afgelopen tien jaar miljoenen aan dividend doorgesluisd naar een privérekening. In het tv-programma Pauw en Witteman zei Scheringa dat hij nagenoeg blut was. Hij zei zijn huizen in Spanje en Drenthe te moeten verkopen om nog wat op zijn rekening te krijgen.

Niks van waar, zegt Lakeman in De Telegraaf. Volgens Lakeman blijkt uit de jaarrekeningen van DSB Beheer tussen 1998 en 2007 - eigenaar van DSB Bank - dat jarenlang talloze miljoenen naar de privérekening van Scheringa zijn overgeboekt. Zo zou Scheringa in totaal 8,16 miljoen euro aan dividend hebben uitgekeerd aan de Stichting Administratiekantoor Dirk Scheringa, met als enige twee bestuursleden Dirk en Boukje Scheringa. DSB Beheer kocht ook voor 36,97 miljoen euro aandelen in van die stichting.

In totaal bezit Scheringa, volgens Lakeman, dus nog zeker 45 miljoen euro. DSB wilde niet reageren op de rekensommen. Scheringa ontkent de beschuldiging van Lakeman en herhaalt dat hij geen geld meer heeft. Lakeman riep DSB-spaarders op al hun geld bij de bank weg te halen, waarop een bankrun volgde en daarop het faillissement van DSB Bank. Gisteren is ook DSB Beheer failliet verklaard, waarmee Scheringa zijn 'hobby's' financierde (onder andere voetbalclub AZ en het Scheringa Museum).


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: