Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ Utrecht niet bang voor rellen tijdens krakersactie

Utrecht niet bang voor rellen tijdens krakersactie

Woensdag 21 Oktober 2009

Komende zaterdag wordt in Utrecht een grote demonstratie vóór kraken gehouden. De vorige actie tegen het kraakverbod eindigde met een ontruiming door de ME. Toch verwacht de gemeente Utrecht geen problemen. 'De demonstratie wordt zeker niet verboden.' Dat zegt gemeentewoordvoerder Maud Bredero tegen elsevier.nl. Een groep krakers heeft woensdag bekendgemaakt dat zij de straat opgaan, meldt persbureau ANP.

Vorige week besloot de Tweede Kamer eindelijk om kraken te verbieden. Krakers en sympathisanten gaan nu actievoeren om te laten zien dat kraken ‘gewoon doorgaat’. Volgens de krakers is kraken namelijk het ‘beste pressiemiddel om eigenaren iets te laten doen met hun bezit’. In de praktijk komt het erop neer dat veel krakers gewoon lekker gratis een pand betrekken en blijft er van de idealistische motieven weinig over.

Na het aannemen van de antikraakwet afgelopen donderdag sloeg een groep krakers een tentenkamp op voor de Tweede Kamer. Enkele honderden krakers protesteerden hiertegen. Ook scandeerden ze leuzen in de Tweede Kamer, waarop voorzitter Gerdi Verbeet de vergadering schorste. De actie werd beëindigd door de ME, omdat er rellen uitbraken. Woordvoerder Bredero verwacht niet dat het komende zaterdag weer mis zal gaan. 'We gaan er vanuit dat dit niet gebeurt en dat de demonstranten zich netjes aan de openbare orde houden.'


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: