Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ Verkeer in 2010 wordt chaos

Verkeer in 2010 wordt chaos

Maandag 26 Oktober 2009

Vanaf januari 2010 worden weggebruikers in Nederland geconfronteerd met een ongekende verkeerschaos en 'extreem veel' files. Daarvoor waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) vandaag in De Telegraaf. De chaos ontstaat door de versnelde verbouwing van belangrijke snelwegen. Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) laat de wegen verbreden met extra rij- en spitsstroken, maar de aanleg wordt zuur voor automobilisten.

De VID verwacht dat autorijders op de drukke snelwegen als A1, A2, A9, A12 en A27 vaak zullen stranden. Op 22 plaatsen wordt vanaf februari 2010 gewerkt aan de wegen. Ook Rijkswaterstaat, dat het project voorbereidt, constateert dat er veel overlast zal komen. 'Natuurlijk proberen wij het zoveel mogelijk te beperken, maar het verkeer zal toch met veel hinder te maken krijgen,' zegt een woordvoerder in de krant.

Rijkswaterstaat begint een campagne om mensen op de hoogte te brengen van de aanstaande chaos. De ANWB en de VID gaan om de tafel zitten met Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies om de verkeershinder tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden die gepland staan, zoveel mogelijk te beperken.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: