Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Balesar doet 3e verzoek voorlopige invrijheidstelling

Balesar doet 3e verzoek voorlopige invrijheidstelling

Maandag 17 Mei 2010

Paramaribo - Advocaat Irvin Kanhai heeft wederom een verzoek gedeponeerd bij het Hof van Justitie voor voorlopige invrijheidstelling van zijn cliënt Dewanand Balesar, ex-minister van Openbare Werken. Dit is het derde verzoek. De raadsman vindt het triest dat er nog steeds geen datum is bepaald voor de behandeling van de zaak van Balesar in hoger beroep.

De ex-minister werd op 30 december 2008 veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor onder meer oplichting van de staat Suriname en het meerdere malen plegen van valsheid in geschrifte. Ook is hij voor de duur van 5 jaar ontzet uit het recht om ambten bij de overheid te bekleden.

Na zijn veroordeling tekende hij onmiddellijk hoger beroep aan. Omdat hij appel heeft aangetekend, kan hij niet in aanmerking komen voor voorwaardelijke invrijheidstelling en gratie. De twee eerdere verzoeken gedaan bij het hof in raadkamer zijn afgewezen, omdat er ernstige bezwaren bestaan van maatschappelijke veiligheid. De wet biedt de mogelijkheid aan veroordeelden om verzoeken tot voorlopige invrijheidstelling te doen aan het hof.

In de wet staat niet vermeld hoeveel keer het verzoek gedaan mag worden. In het jaarverslag van het Ministerie van Justitie en Politie is opgenomen dat er een dalende trend te merken is bij verzoekschriften die in de raadkamer voor strafzaken worden behandeld. In 2009 werden er 70 verzoeken gedaan in de raadkamer waarbij het Hof 58 beschikkingen heeft gegeven, terwijl het jaar daarvoor 119 verzoeken binnenkwamen en er 113 beschikkingen volgden.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: