Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Minister Santokhi nog geen betekend vonnis Jankie gezien

Minister Santokhi nog geen betekend vonnis Jankie gezien

Zondag 15 Juli 2007

Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie heeft desgevraagd te kennen gegeven dat hij het vonnis die de Euro -Surinamer Mahin Jankie tegen de staat Suriname heeft lopen, nog niet betekend heeft gezien. Dus wanneer uitvoering van het vonnis zal geschieden, is hem vooralsnog niet bekend. In december 2002 is de staat Suriname veroordeeld om de Euro- Surinamer Mahin Jankie te behandelen als een gelijkwaardige Surinamer op basis van de Toescheidingsovereenkomst.

Hierbij diende de Staat een dwangsom van SRD 1000 te betalen. De Staat heeft zich echter niet gehouden aan het vonnis dat uitgesproken is in december 2002. De Staat zou zich ook niet gehouden hebben aan de overdracht van een grondhuurperceel. Dit zijn onder andere de redenen geweest dat de dwangsom opgelopen is tot SRD 2.5 miljoen.

5-7-2007 DBS


Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Dinsdag 17 Juli 2007 om 05:12
Dagblad Suriname, 17 juli 2007 Nationaal > ‘Ministeries moeten vonnissen zelf uitvoeren’ Geplaatst: 17/07/2007 Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie gaf ter verduidelijking in het programma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal te kennen dat wanneer er een zaak aanhangig wordt gemaakt tegen de Staat, de Procureur-generaal (PG) wordt ingeschakeld. “Alle zaken moeten door de P.G behandeld worden. Maar aangezien de PG het ook heel druk heeft met reguliere O.M - taken is hij dan genoodzaakt om een advocaat in de hand te nemen die de zaak namens de Staat moet behandelen.� De bewindsman gaf echter aan te moeten ervaren dat de zaken met onvoldoende aandacht en coördinatie worden behandeld met als gevolg de verschillende vonnissen op de verschillende ministeries. Foto: Minister Chandrikapersad Santokhi Hij gaf aan dat het ministerie dat een vonnis tegen zich heeft lopen, zelf belast is met de uitvoering van het vonnis, maar dat slechts de advocaten uit zijn begroting worden uitbetaald. Hij gaf aan dat binnen de Raad van Ministers er hierover gesproken is en hij, wat betreft de coördinatie binnen het ministerie, het besluit genomen heeft om een instituut in het leven te roepen. “Een instituut van ‘s Lands advocaat.� Hierin zullen deskundigen geplaatst worden, die alle zaken zullen coördineren en behandelen. Ook geeft hij aan dat vice-president Ramdien Sardjoe aan de verschillende ministeries gevraagd heeft om het ministerie van Justitie en Politie een overzicht te geven van alle zaken die spelen bij alle ministeries, zodat deze onderworpen kunnen worden aan een toetsing. Santi Sieuw
 
Geplaatst door: Krtische Noot (gast) Dinsdag 17 Juli 2007 om 05:13
Erkend Santokhi met het voorgaande artikel, dat het executoriaalbeslag Jankie op al de aandelen van de Staat bij NOB wel deugdelijk zijdens Jankie aan de Staat Suriname is betekend, maar de procureur-generaal en/of advocaat Alwin Baarh van de Staat heeft zitten slapen?
 

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: