Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Ministeries moeten vonnissen zelf uitvoeren

Ministeries moeten vonnissen zelf uitvoeren

Dinsdag 17 Juli 2007

Paramaribo - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie gaf ter verduidelijking in het programma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal te kennen dat wanneer er een zaak aanhangig wordt gemaakt tegen de Staat, de Procureur-generaal (PG) wordt ingeschakeld. “Alle zaken moeten door de P.G behandeld worden. Maar aangezien de PG het ook heel druk heeft met reguliere O.M - taken is hij dan genoodzaakt om een advocaat in de hand te nemen die de zaak namens de Staat moet behandelen.” De bewindsman gaf echter aan te moeten ervaren dat de zaken met onvoldoende aandacht en coördinatie worden behandeld met als gevolg de verschillende vonnissen op de verschillende ministeries.
Foto: Minister Chandrikapersad Santokhi
Hij gaf aan dat het ministerie dat een vonnis tegen zich heeft lopen, zelf belast is met de uitvoering van het vonnis, maar dat slechts de advocaten uit zijn begroting worden uitbetaald. Hij gaf aan dat binnen de Raad van Ministers er hierover gesproken is en hij, wat betreft de coördinatie binnen het ministerie, het besluit genomen heeft om een instituut in het leven te roepen. “Een instituut van ‘s Lands advocaat.” Hierin zullen deskundigen geplaatst worden, die alle zaken zullen coördineren en behandelen. Ook geeft hij aan dat vice-president Ramdien Sardjoe aan de verschillende ministeries gevraagd heeft om het ministerie van Justitie en Politie een overzicht te geven van alle zaken die spelen bij alle ministeries, zodat deze onderworpen kunnen worden aan een toetsing.


DBS 17-7-2007


Geplaatst door: Robbert (gast) Dinsdag 17 Juli 2007 om 12:33
[QUOTE]wanneer er een zaak aanhangig wordt gemaakt tegen de Staat, de Procureur-generaal (PG) wordt ingeschakeld. “Alle zaken moeten door de P.G behandeld worden. Maar aangezien de PG het ook heel druk heeft met reguliere O.M - taken is hij dan genoodzaakt om een advocaat in de hand te nemen die de zaak namens de Staat moet behandelen[/QUOTE] Probeert hij dan nu te suggereren dat daarmee ook de verantwoordlijkheid van de Staat nu naar de advocaat geschoven wordt. Moet je dan als minister dan niet eerst goed informeren en dan in de DNA vergadering schreeuwen dat je geen \"betekening van beslaglegging NOB\" gezien hebt?
 

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: