Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ NPS en PL strijden om stemmen chinese gemeenschap

NPS en PL strijden om stemmen chinese gemeenschap

Donderdag 20 Mei 2010

Paramaribo - Er is een ware verkiezingsstrijd uitgebroken tussen Pertjajah Luhur (PL) en de Nationale Partij Suriname (NPS) om de stemmen van de chinese gemeenschap. Sandra Lee van PL en Arthur Tjin A Soi van de NPS doen er alles aan om de stemgerechtigde Chinezen achter zich te krijgen. Tjin A Soi, ondernemer, is nieuw op de lijst van het NF.

Als lid van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), concentreert hij zich op de brug die geslagen kan worden tussen de vrijwel teruggetrokken chinese gemeenschap en de rest van Suriname. Tjin A Soi zegt al lang in de politiek te zitten, alleen werkte hij achter de schermen. Hij zegt de noden van de chinese gemeenschap te kennen.

Sandra Lee doet er ook alles aan om het niet te onderschatten aantaal chinese stemgerechtigden in Suriname achter zich te krijgen. Lee probeert die te winnen door een beroep te doen op haar politieke ervaring en daadkracht in onder andere De Nationale Assemblee. Volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo is Lee voorgedragen door het chinese presidium van de partij. Hij geeft aan dat Lee in het veld werkt en voor haar achterban. Zij zou verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van deze groep om zich aan te sluiten bij Pertjajah Luhur.

Bij haar verkiezingscampagne onder de chinese gemeenschap pronkt Lee zich met de prestaties van het Ministerie van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer. Zowel Lee als Tjin A Soi hoopt gekozen te worden in de Nationale Assemblee om het leven van vooral de chinese gemeenschap te verbeteren. Beide kandidaten stellen zich bescheiden op tijdens de landeljke politieke campagnes, ondanks hun hoge noteringen op de DNA-kandidatenlijsten.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: