Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Slachtofferhulp nabestaanden vliegramp aangevangen

Slachtofferhulp nabestaanden vliegramp aangevangen

Dinsdag 18 Mei 2010

Paramaribo - Het bijstaan van de nabestaanden van de vliegtuigramp van zaterdagmiddag is al begonnen. Woorden van luitenant-kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), gisterochtend te Zorg & Hoop toen de stoffelijke resten vanuit het binnenland werden overgevlogen.

Een psycho-team van het PCS is belast met de begeleiding. Slijngaard stelt dat het bijstaan van familieleden in feite een aangelegenheid is van de luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines, een regel die geldt in de luchtvaartwereld. Majoor Amstelveen, die ook belast is met de begeleiding, sprak gisteren met verscheidene nabestaanden.

Zijn taak begon al op vliegveld Zorg & Hoop door geduldig met familieleden van onder andere de piloot, te praten. Ook toen de stoffelijke resten bij het mortuarium aankwamen bevond Amstelveen zich onder de nabestaanden. De bedoeling van de vele vraaggesprekken is om zoveel mogelijk informatie over de slachtoffers te verzamelen. De luitenant-kolonel zegt dat de volgende stap de identificatie van de stoffelijke resten is.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: