Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ SLM wijkt uit naar Maastricht

SLM wijkt uit naar Maastricht

Dinsdag 18 Mei 2010

Paramaribo - De enorme aswolk als gevolg van de vulkanische uitbarsting in IJsland bezorgde het vliegverkeer in Europa weer problemen. Gisteren kon de Airbus van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) niet landen op Schiphol. Het toestel moest uitwijken naar Maastricht. De passagiers van de vlucht uit Suriname werden met bussen vervoerd naar Schiphol.

Reizigers met bestemming Suriname zijn eveneens met bussen naar Maastricht vervoerd om van daaruit te vliegen naar de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het luchtruim rond Schiphol werd maandag voor 8 uren gesloten voor het vliegverkeer vanwege de enorme aswolk die door de vulkaan Eyjafjallajökull de atmosfeer in werd gespuugd.

Na een testvlucht van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut boven Nederland is rond 2 uur ’s middags het luchtruim weer veilig verklaard. Alle vliegtuigen, waaronder ook die van de SLM, moesten gedurende 8 uren uitwijken naar andere vliegvelden. Ook in Rotterdam, Eindhoven en Groningen werden vluchten geannuleerd. Intussen zijn alle landingsbanen in Nederland weer opengesteld.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: