Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Uniqa sleept TAS voor het gerecht

Uniqa sleept TAS voor het gerecht

Woensdag 19 Mei 2010

Telecomprovider Uniqa sleept de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) voor het gerecht. De TAS weerhoudt Uniqa ervan tot uitbreiding van haar mobiele structuur over te gaan bij de NV Staatsolie Maatschappij Suriname. Uniqa heeft reeds installaties geplaatst op het hoofdkantoor en departementen van voornoemd bedrijf voor het opzetten van internetverkeer en een database. Hoewel de installaties al zijn afgerond, weigert de TAS tot keuring over te gaan.

Integendeel wordt door de TAS beweerd dat de installatie op illegale basis is geplaatst en heeft gevraagd deze te verwijderen. ‘In onze concessie staat aangegeven dat we internetdiensten kunnen aanbieden aan de klanten’, stelt algemeen directeur Bernadina Russel voorop. Hij hamert erop over een vergunning te beschikken als bewijs dat de installaties op grond van wettelijke basis zijn geplaatst. De zwarte provider weigert om tot verwijdering hiervan over te gaan ondanks aandringen van de TAS.

Russel zegt vastberaden dat indien Uniqa vanwege de boycot van de TAS toekomstige klanten zal kwijtraken, dat op TAS verhaald zal worden. Uniqa zal TAS laten opdraaien voor de schadevergoeding en ook voor de installatiekosten die bijkans USD 150.000 tot USD 200.000 bedragen. ‘We hebben open kaart gespeeld met de TAS. We willen niet behandeld worden als onvolwassen medepartners’, zegt de Uniqa-topman.

De zwarte provider timmert hard aan de weg voor de uitbreiding van haar mobiele structuur. Voor de internetverbinding is gekozen voor het Wimax-systeem. Internetverbinding en database zullen gepaard gaan met een hoge snelheid tegen zeer concurrerende prijzen. De Staatsolie Maatschappij is de eerste onderneming die gebruik zal maken van dergelijke diensten.
Ook andere bedrijven hebben hun interesse getoond deelgenoot te willen zijn van deze dienstverlening.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: