Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ 3.5 jaar cel voor brute rover

3.5 jaar cel voor brute rover

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - De 20-jarige Ritshen Salin is wegens een gewapende beroving tot 3.5 jaar cel veroordeeld. Op 3 maart 2011 heeft Salin samen met nog drie onbekend gebleven personen een winkelierster te Hanna ‘s Lust beroofd. De rovers waren gemaskerd. De winkelierster heeft Salin positief herkend. Dit mede op grond van het feit dat Salin een klant van haar was.

Uit onderzoek blijkt dat Salin voor de beroving samen met zijn comparanten had zitten borrelen. Op die bewuste dag hebben de rovers de winkel na sluitingstijd open gebroken en zich vervolgens toegang tot het woongedeelte verschaft.
Op de vorige zitting had officier van justitie Carmen Rasam tegen Salin een straf van 3.5 jaar gerekwireerd. Deze beroving is door vier mannen gepleegd, waarvan slechts Salin in de kraag is gevat. Salin heeft de tenlastelegging van meet af aan ontkend. Tijdens de spiegelconfrontatie herkende de winkelierster hem positief.

Kantonrechter Anand Charan ging voorbij aan het verweer van de advocaat. De magistraat legde Salin een celstraf op conform de eis van de officier.

Saskia Bandhan
Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: