Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \  “Vaccinatie enige remedie tegen polio”

 “Vaccinatie enige remedie tegen polio”

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Polio was ooit een van de meest gevreesde menselijke aandoeningen. Een ziekte die de mensheid trof zonder enige waarschuwing, met als resultaat duizenden verlamden en doden per jaar. Begin jaren 1950 maakte een jonge Amerikaanse dokter, genaamd Jonas Salk, een revolutionaire doorbraak die voor altijd de wereld veranderde. Hij ontdekte een succesvol vaccin, waardoor uiteindelijk miljoenen levens gered konden worden.

Ter gelegenheid van Wereld Poliodag gisteren heeft de Amerikaanse ambassade, in samenwerking met de Covab, een documentaire genaamd 'In Search of het poliovaccin' vertoond aan verpleegkundigen en ziekenverzorgers in opleiding. De ambassadeur van Amerika, John Nay, verrichtte kort voor de voorstelling het openingswoord. Volgens Nay is vaccinatie tegen polio heel belangrijk, omdat dat de enige remedie is tegen polio.

De volledige naam is poliomyelitis anterior acuta. Het is een infectie die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte verloopt doorgaans zonder symptomen of in de vorm van lichte, griepachtige verschijnselen. In een klein aantal gevallen tast het virus bepaalde cellen in het ruggenmerg aan, waardoor verlammingsverschijnselen optreden. Een deel van de getroffenen herstelt volledig. Bij anderen blijven meer of minder ernstige restverschijnselen bestaan. Polio wordt ook wel kinderverlamming genoemd, omdat meestal kinderen worden getroffen door deze ziekte. De kans op polio bij volwassenen is gering, maar komt wel voor.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: