Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Desi Bouterse: ‘Elke Surinamer heeft dezelfde rechten’

Desi Bouterse: ‘Elke Surinamer heeft dezelfde rechten’

Maandag 24 Oktober 2011

Paramaribo - De grondenrechtenconferentie moet er zijn, maar volgens president Desi Bouterse moet een aantal zaken duidelijk zijn. Elke Surinamer heeft volgens het staatshoofd dezelfde rechten. Het maakt dan niet uit waar die mensen wonen. Dit zei Bouterse tijdens de conferentie die gisteren op Colakreek is geopend.

Suriname is volgen ons staatshoofd één en ondeelbaar. ‘Dat betekent dat de grond van alle Surinamers is. Het geldt voor zij die eerst hier waren en zij die naar hier zijn gekomen door toedoen van blanken. Uiteindelijk zijn we hier en spreken hun taal en zitten na een aantal jaren opgescheept met een aantal problemen.’

De regering erkent volgens Bouterse te allen tijde de grondenrechten van de Inheemsen en Marron en zij die in stamverband leven. De overheid zal daarom in dit verband de uit de historie verkregen rechten blijven respecteren.
Ons staatshoofd is ervan overtuigd dat het grondenrechtenvraagstuk opgelost wordt. Het zal op een ‘Surinaamse manier’ gebeuren ondanks zijn ingewikkeldheid. ‘Ik sta niet hier om bepaalde gevoelens weg te drukken. Door de wil van alle groten hier en de regering vinden we een Surinaamse manier. De wil en liefde voor ons land zal ons de weg laten zien hoe dit vraagstuk op te lossen.’

Bouterse stond stil bij particulieren die in het binnenland opereren. Het komt nog steeds voor dat ondernemers met wettige stukken in hun bezit leefgemeenschappen ontwrichten. De president haalde het voorbeeld van Maho aan waar een entrepreneur ‘recht’ had op het dorp. ‘Hoe los je het vraagstuk op van particulieren die recht verkrijgen in dorpen? We komen er wel uit’, beloofde Bouterse.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: