Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Gerard van den Tweel honorair consul Suriname

Gerard van den Tweel honorair consul Suriname

Woensdag 26 Oktober 2011

Gerard van den Tweel is de nieuwe honorair consul van Suriname. Officieel ging de benoeming 1 oktober jl in, maar vrijdag 21 oktober heeft Van den Tweel de eed afgelegd. Dat deed hij ten overstaan van consul-generaal Lieuw A Sie.

Van den Tweel is geen onbekende in Suriname. De afgelopen jaren leidde hij al handelsmissies vanuit Nederland naar Suriname om zakenmensen te wijzen op de investeringsmogelijkheden. De honorair consul is bovendien actief op Curaçao en Bonaire. Na Curaçao volgt volgende maand de opening van Albert Heijn op Bonaire, op initiatief van Van den Tweel. Zijn Van den Tweel groep in Nijkerk heeft belangen in diverse hotels, conferentiecentra en vastgoed.

Met de benoeming van Van den Tweel beoogt Suriname de handelsbetrekkingen tussen Suriname en Nederland te stimuleren. Van den Tweel is voorgedragen door de Surinaamse bedrijvenkring in Nederland. Hij vindt het een eer om Suriname op deze wijze te mogen vertegenwoordigen en ziet zijn benoeming tot honorair consul als een uitgelezen kans om zich verder in te zetten voor de sociale, economische en culturele banden tussen Suriname en Nederland.


Bron: Radio Nederland Wereldomroep


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: