Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Grassalco roept op tot rust en eensgezindheid

Grassalco roept op tot rust en eensgezindheid

Maandag 31 Oktober 2011

Paramaribo - NV Grassalco betreurt het heengaan van een jonge Surinamer bij het incident dat zich heeft voltrokken te Maripaston in het district Para op zondag 23 oktober. Het mijnbouwbedrijf wil de nabestaanden van de overledene condoleren en de gewonden een spoedig herstel toewensen. Dit meldt het bedrijf in een communiqué.

‘Het beleid van Grassalco is erop gericht om orde en rust te handhaven binnen de goudsector. Het gebeurde is derhalve in geen enkel opzicht bevorderlijk voor de ontwikkeling van de goudsector. Aan Grassalco zijn recentelijk de mijnbouwrechten voor exploitatie in het Maripaston-gebied toegewezen. Het bedrijf zal vanuit haar verantwoordelijkheid te allen tijden zorg dragen voor een gedegen regelgeving die moet gelden voor het aan haar toegekende mijnbouwrecht door de Staat. In dit kader zal een pakket van maatregelen worden uitgevaardigd, om herhaling van calamiteiten te voorkomen. Alle belanghebbenden die actief zijn in en rondom bovengenoemd gebied zullen worden betrokken.’

Orde, veiligheid en rust voor iedere burger in het gebied zal worden gewaarborgd in samenwerking met de Commissie Ordening Goudsector. Grassalco zal als staatsmijnbouwonderneming een leidende rol vervullen in het ontwikkelen van duurzame mijnbouw in Suriname, in harmonie met de sociale en natuurlijke omgeving, aldus het persbericht.
Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: