Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Jiawan wil gesprek met Sardjoe

Jiawan wil gesprek met Sardjoe

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Per 6 oktober moest Dewa Sardjoe al zijn activiteiten stoppen die hij op de onderhoudstrook van het Saramaccakanaal ontplooit. Dat staat in twee brieven die de dc van Wanica, Ravin Jiawan, hem stuurde. Sardjoe is pandit en voert religieuze handelingen uit op de strook. Hij zegt dat zijn voorvaderen dit al langer dan 40 doen. Hij negeerde de opdracht van de dc.

Sardjoe, voorzitter van de Sociaal, Cultureel en Sportvereniging Tridev, schrok zich een hoedje toen hij gisteren weer een brief van de dc ontving. Daarin staat dat hij zich donderdag op het commissariaat moet aanmelden. Jiawan wil van gedachten wisselen met betrekking tot de beheersdaden, bouw- en onderhoudswerkzaamheden die Sardjoe uitvoert op de algemene begraafplaats en de aangrenzende overheidsstrook. Volgens Sardjoe maken schoolkinderen gebruik van de strook wanneer zij het Saramaccakanaal oversteken. Een deel van de strook is vroeger het verlengde van Leiding 7B geweest.

In 1999 verleende toenmalige dc Ramdjes Soekarnsingh toestemming aan de vereniging om op de strook langs het kanaal hun pooja’s en andere religieuze activiteiten te houden. 40 jaar lang werd hun aanwezigheid gedoogd. Jiawan heeft echter andere inzichten. Sardjoe is bang dat de plek, die zijn voorvaderen en buurt al lang gebruiken voor hun religie, er niet meer zal zijn.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: