Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Jongeman staat terecht wegens poging tot doodslag

Jongeman staat terecht wegens poging tot doodslag

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Alie M. staat terecht wegens poging tot levensberoving. Kantonrechter Daniële Karamatali hoorde gisteren het slachtoffer als getuige. Op 1 juli 2011 zou Alie, Awaaz met een mes hebben aangevallen. Het slachtoffer liep hierdoor enkele steekverwondingen op. Awaaz verklaarde ter terechtzitting dat hij eigenlijk een relatie met de jongere zus van Alie onderhield. Het slachtoffer was op die bewuste dag wat geld bij zijn vriend gaan halen. Hij ontmoette Alie bij een winkel. Beide groetten elkaar beleefd. In een fractie van enkele minuten viel Alie het slachtoffer aan. Het slachtoffer had naar de jongere zus van de verdachte gebeld; de telefoon werd door de verdachte beantwoord. Volgens verklaring van het slachtoffer zou Alie hem met de dood bedreigd hebben.

De magistraat hield de verdachte voor dat de politie een onderzoek heeft verricht, waaruit blijkt dat het slachtoffer vaker sms-berichten had gestuurd en gebeld. De magistraat merkte op dat de inhoud van de sms’jes niet prachtig was. Awaaz beweerde dat het meisje hem zou hebben beledigd. Uit boosheid had hij die berichten voor haar gestuurd. De openbare aanklager gaf aan dat het om een 16-jarig meisje gaat. Zij heeft ook een verklaring bij de politie afgelegd. Zij gaf juist aan last te hebben van Awaaz. “Ik was fout bezig”, dat besef ik, gaf Awaaz aan.

In het dossier zijn de sms-berichten aanwezig. De raadsman van Alie vroeg de verdachte hoe het bij hem zou overkomen indien iemand diens zus zou lastigvallen. En dan ook nog in de periode toen de vader van de verdachte was overleden. “Je mag van geluk spreken dat wij geen zedenzaak ervan hebben gemaakt”, merkte de raadsman op.

De magistraat zal op 28 november de jongere zus horen. Alie blijft gevangen.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: