Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Man smokkelde coke voor financiële investeringen

Man smokkelde coke voor financiële investeringen

Maandag 24 Oktober 2011

Paramaribo - De 42-jarige Remy Holwijn is door de mand gevallen. Op 6 juli 2011 smokkelde Holwijn 920 gram cocaïne naar Nederland. Hij had een hoeveelheid drugs geslikt. Kantonrechter Marie Mettendaf was heel kort over het bewijs. Zij legde de Nederlander wegens poging tot uitvoer een celstraf op van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar een boete van SRD 2500, te vervangen door een maand hechtenis. In deze zaak had de officier van justitie, Nirmala Maikoe, een strafvoorstel gedaan van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar een boete van SRD 2500, subsidiair een maand hechtenis.

De raadsman van Holwijn bracht in zijn pleidooi naar voren dat hij geen ID-nummer in het dossier heeft aangetroffen. Volgens hem komt dit erop neer dat het dossier onvolledig is. De advocaat verzocht de magistraat om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Indien de rechter toch nog tot een veroordeling mocht komen, verzocht de advocaat om de vrijheidsbeneming en de boete te mitigeren. Holwijn zou het geld investeren.

In het dossier van de rechter zijn op alle stukken het JD-nummer ingevuld. De rechter ging voorbij aan het verzoek van de raadsman. Zij gaf te kennen dat het ontbreken van dat nummer een slordigheidsfout is. Dit kon in elk geval niet leiden tot niet-ontvankelijkheid. De verdachte was gecontroleerd. Er is drugs op hem aangetroffen. Holwijn is een first offender. Uit onderzoek blijkt dat Holwijn vaker naar Suriname afreist. De rechter merkte op dat de verdachte het feit heeft begaan om geld te verdienen. Het geld waarmee hij heen en terug reist, kon hij eventueel voor andere doeleinden gebruiken. Holwijn wordt begin maart in vrijheid gesteld.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: