Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Nalatigheid van OM leidt tot invrijheidstelling verdachte

Nalatigheid van OM leidt tot invrijheidstelling verdachte

Maandag 31 Oktober 2011

Paramaribo - De vrijheidsbeneming van de 25-jarige Albert A. werd gisteren opgeheven. Hem wordt diefstal middels geweldpleging ten laste gelegd. Op de vorige zitting had rechter Dinesh Sewratan deze zaak uitgesteld. Kantonrechter Alida Johanns stelde Albert in vrijheid, omdat er in het strafdossier geen aangifte voorkwam. Twee getuigen werden voor gisteren gedagvaard, maar helaas werden zij niet gehoord.

Aan Albert wordt het verwijt gemaakt dat hij op 22 augustus 2009 tezamen en in vereniging diefstal onder verzwarende omstandigheden heeft gepleegd. Het
moederdossier zou worden toegevoegd. Albert is degene die de rovers naar de plaats van bestemming had gereden. De magistraat gaf het OM de opdracht om het fijne over de aangifte na te trekken. Ook moet het OM ervoor zorgen dat het dossier op de volgende zitting compleet is. Deze zaak stond op 7 juli al op de rol. De raadsman verzocht de rechter om de getuigen niet te willen horen, omdat zaken niet compleet zijn. Bovendien verzocht hij om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te heffen. ¨Mijn cliënt wordt ernstig in zijn belangen geschaad¨, zei de raadsman.

De officier van justitie vroeg de rechter om hem een laatste kans te geven. Hij zal zijn uiterste best doen om het dossier bij de volgende behandeling compleet te hebben. De openbare aanklager verzocht de magistraat om het verzoek van de raadsman af te wijzen.

¨U kunt niet om een kans vragen wanneer er een vrijheid van een persoon wordt ontnomen. Zo gaan wij niet om met mensen¨, aldus de raadsman.

Rechter Alida Johanns stelde de verdachte voorlopig in vrijheid. Albert zit vanaf mei in het gevang. Volgens de magistraat zijn de ernstige bezwaren niet voldoende. De rechter bood het OM de kans om het dossier in orde te maken tot de volgende zitting. Zij stelde deze zaak uit naar 24 november. Albert verklaarde bij de politie dat hij de beroving heeft gepleegd. Er werden ook vuurwapens bij hem aangetroffen. Omdat er geen aangifte is gedaan, mocht Albert voorlopig naar huis.

Saskia BandhanBron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: