Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Nerkust kan beginnen als dc Paramaribo Zuid West

Nerkust kan beginnen als dc Paramaribo Zuid West

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Mike Vincent Nerkust is gisteren geïnstalleerd als de nieuwe districtscommissaris van Paramaribo bestuursressort Zuidwest. De installatieplechtigheden duurden iets later dan gepland aan de Leysweg, waar het kantoor van de bestuursdienst is ondergebracht. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling, de directeur van dit ministerie drs. G. Korinde en de deken van districtscommissarissen, Roline Samsoedien. Als eerste spreker stond op het programma de districtscommissaris van het bestuursressort Noordoost, Mohamad Kasto. Kasto en Nerkust kennen elkaar reeds jaren als achterburen van het Marowijneproject.
Na beëdiging van Nerkust nam Kasto waar op het bestuursressort Zuidwest. Nerkust krijgt thans het beheer van de ressorten Weg naar Zee, Welgelegen, Tammenga, Flora, Latour, Livorno en Pontbuiten. In zijn rede tot het publiek en het stafpersoneel van het bestuursressort Zuidwest zei Kasto dat Paramaribo zijn eigenaardigheden heeft. Paramaribo steekt met kop en schouders boven alle districten qua populatie. De meeste bedrijvigheid is te vinden in dit district. Aan de ene kant zijn er ondernemers, aan de andere kant omwonenden. “Wij proberen zowel de kool als geit te besparen”, zei Kasto. De burgervader zei dat het geen gemakkelijke taak is om een ieder tevreden te stellen. De dc’s volgen momenteel een training in het kader van het Decentralization and Local Government Strengthening Program (DLGP).

Nerkust komt uit de gelederen van Nieuw Suriname (NS). In dat kader richtte NS-voorzitter John Nasibdar een kort woord tot de aanwezigen. Nasibdar zei dat het grote moment waarop is uitgekeken, is aangebroken. Voorts zei hij dat een burgervader een bruggenbouwer is. Hij is iemand die tussen de mensen staat en niet boven de mensen. Hij waarschuwde de kersverse dc voor het feit dat hij overladen zal worden met wenselijkheden. Als boodschap kreeg Nerkust mee dat hij een bijdrage zal moeten leveren tot de vorming van een nieuwe Suriname.

Aankomende dc Nerkust zei tot het publiek dat hij zich zo uitputtend mogelijk heeft laten informeren omtrent de werkzaamheden binnen het commissariaat. Nerkust kon het niet nalaten om de moeder onder de dc’s, Roline Samsoedien, speciaal te bedanken die hem heeft klaargestoomd voor deze mooie uitdaging. Een bijzonder woord van dank ging uit naar de president van de Republiek Suriname. Nerkust verzekerde zijn gehoor dat hij zijn werk naar beste eer en geweten zal verrichten. Hij zal de decentralisatiegedachte hoog in het vaandel dragen. De nieuwe burgervader is vastberaden om zijn droom om met een gemotiveerd en gedreven team aan de slag te gaan, te verwezenlijken. Hij bedankte een ieder die hem op welke wijze dan ook heeft ondersteund om deze mijlpaal te bereiken.

Minister van Regionale Ontwikkeling, Linus Diko, feliciteerde Nerkust en zijn metgezellen in verband met zijn nieuwe functie. Daarna werd het hoofddeksel geplaatst, zodat Nerkust zich officieel districtscommissaris kon noemen. Tot slot werd het protocol van overdracht ondertekend door Kasto en Nerkust. Vandaag wordt in Groningen om negen uur aankomende dc Arunkoemar Ro Ramdhani geïnstalleerd als burgervader van het district Saramacca.

N. Ramjiawan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: