Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Nierdialysecentrum Nickerie herdenkt eenjarig bestaan

Nierdialysecentrum Nickerie herdenkt eenjarig bestaan

Vrijdag 28 Oktober 2011

Paramaribo - Het Nierdialysecentrum in Nickerie bestond afgelopen dinsdag 1 jaar. Ter gelegenheid hiervan is er een open dag gehouden. ‘Het lijkt er namelijk veel op dat vele Nickerianen nu na een jaar nog niet weten wat er precies in het dialysecentrum gebeurt. Met deze open dag hoopt Lorenzo Karta, de zorgcoördinator van het centrum, meer bekendheid te geven over het dialyseren.

Het centrum heeft tot heden 14 dialysepatiënten die behandeld worden in het centrum. Volgens Karta zijn er toch nog Nickeriaanse patiënten die in Paramaribo worden gedialyseerd, omdat de beginfase van het dialyseren in Paramaribo geschiedt. Dat is nodig omdat nog niet alle specialismen in Nickerie aanwezig zijn. De vervolgbehandeling geschiedt dan verder in Nickerie. Het Dialysecentrum werkt er naar toe om alle desbetreffende patiënten via het Streekziekenhuis Nickerie te helpen.

Karta geeft aan dat het centrum in elk geval goed bemand is. “We zijn goed bezet.” De vestiging van dit centrum in Nickerie is een grote opluchting voor de Nickerianen, meent Karta. Jarenlang moesten de patiënten voor hun gezondheid afreizen naar Paramaribo, wat enorme onkosten met zich meebracht. In een week tijd moesten zij heel vaak wel drie keren afreizen naar Paramaribo. Als ze in Paramaribo moesten overnachten, moest er ook nog huisvesting gezocht worden. Met het operationeel zijn van het centrum in Nickerie hoeft dat niet meer te gebeuren. Het nierdialysecentrum voldoet aan een grote behoefte.Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: