Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ OM vordert forse voorwaardelijke straffen tegen oliesmokkelaars

OM vordert forse voorwaardelijke straffen tegen oliesmokkelaars

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - De openbare aanklager Nirmala Maikoe vorderde vrijdag straffen tegen zeven verdachten die terecht stonden voor benzinediefstal. Alle verdachten in deze zaak zijn op vrije voeten gesteld. Ter terechtzitting waren slecht drie verdachten aanwezig. Deze zaak heeft zich in juli 2010 afgespeeld. Andy S., Acherle M., Leandro R. en Andrian A. waren werkzaam in een oliedistributiebedrijf. Deze vier verdachten hebben benzine verduisterd en doorverkocht een Preveen P., Denny N. en Premnath B.

De vervolgingsambtenaar rekwireerde tegen Andy en Andrian elk een celstraf van 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk met aftrek, en een poeftijd van 3 jaar.
De officier achtte diefstal wettig en overtuigend bewezen. Zij gaf aan dat er gedurende geruime tijd olie weggenomen werd. Uit onderzoek blijkt dat Andy elke keer aanwezig was en Andrian elke keer heeft geassisteerd. Op die bewuste dag toen er bijkans 2800 liters benzine verduisterd was, had Andy de lading gereden. Hij heeft in principe het voortouw genomen. De officier van justitie deed een voorstel waarbij het voorwaardelijk deel fors is. Acherle en Leandro hoorden elk een straf van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar tegen zich eisen. Zij hebben tot twee keren toe de diefstal gepleegd.

De openbare aanklager vond het feit zeer ernstig, omdat de mannen in een bedrijf werkzaam waren waar zij maandelijks een vergoeding ontvingen. Alle verdachten waren eerder in vrijheid gesteld mede op grond van het feit dat het voorwaardelijk deel overschreden was. “Hun werk verliezen; dat leek mij al voldoende straf te zijn”, merkte het OM op. Zij achtte nauwe en bewuste samenwerking bewezen. Tegen de drie kopers, namelijk Preveen, Denny en Premnath, eiste het OM een straf van 6 maanden geheel voorwaardelijk.

De raadslieden Irvin Kanhai en Robby Dens hebben gepleit in deze zaak. Rechter Marie Mettendaf stelde deze zaak uit. Alle verdachten werden aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.

Saskia BandhanBron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: