Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Ondernemer klemgereden door pseudo-veiligheidsagenten

Ondernemer klemgereden door pseudo-veiligheidsagenten

Maandag 31 Oktober 2011

Paramaribo - Het was donderdag rond 01.00 uur in de ochtend. De ondernemer H. vertrok vanuit Brokopondo richting Paranam. Nabij Paranam werd hij klemgereden door een Toyota Ipsum. Hij was genoodzaakt om te stoppen. Uit de auto stapten drie zwaar gewapende mannen. Twee in burgerkleding en één gekleed in de uniform van het security-bedrijf Mozart. Zonder zich te legitimeren, gaf de persoon in uniform aan dat zij bezig waren met een wegcontrole. Heel ruw werd de auto van H. doorzocht. De ondernemer die meer wilde weten, kreeg heel kortaf en zeer onbeschoft te horen dat er werd gezocht naar drugs, omdat velen tegen die tijd drugs smokkelen naar Paramaribo. H. die niets had te vrezen en het nors en ruw gedrag van deze veiligheidsagent zag, hield verder wijselijk zijn mond. Zelfs zijn portemonnee werd onderzocht. Nadat er niets werd gevonden in de wagen van H. werd hij heengezonden. De ondernemer is zeer geschrokken van deze gebeurtenis. Hij vraagt zich af wat de bevoegdheid is van de veiligheidsagenten van Mozart Security.

Stanley Ravenberg, de chief operation manager van Mozart Security, zegt dat zij geen politieagenten zijn. Geen van de veiligheidsmannen heeft de bevoegdheid om een wegcontrole te houden. Ten tweede heeft het bedrijf geen enkele auto van het merk Toyota Ipsum. Daarnaast weet hij ook te vertellen dat geen van de mannen van Mozart op Paranam heeft geopereerd. Het kan zijn dat door de ontstane situatie te Maripaston iemand misbruik heeft willen maken van de naam van het bedrijf door deze ontoelaatbare handelingen te plegen.

Signa Sabajo, de voorlichter van het KPS, zegt dat alleen de politie bevoegd is wegcontroles te plegen. De mogelijkheid bestaat dat de ondernemer is gestopt door een groep criminelen die zich hebben voorgedaan als te zijn van Mozart. De ondernemer kan in dit geval aangifte doen op het politiebureau van Paranam. Sabajo zegt dat als er geen aangifte is gedaan, de politie ook niets kan onderzoeken of verifiëren.Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: