Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Ordening bussector lukt niet

Ordening bussector lukt niet

Vrijdag 28 Oktober 2011

Paramaribo - Dat het ministersteam van dit kabinet geen al te grote indruk maakt bij de bevolking is geen nieuws. Evenmin is het nieuws dat er allerlei moppen, naar Surinaamse maatstaven, worden gemaakt over de ministerraad. Van Pinas ‘meneer ordening’ tot ‘Simon de gulle’, alles wordt door het volk uit de kast gehaald om beleidsmakers te prikkelen. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie & Toerisme benadrukte al bij zijn eerste optreden tijdens de meeting met de pers in het Wees Paraat-gebouw dat hij hoogstpersoonlijk het openbaar vervoer zou ordenen. De wild-west-toestanden op de PL-route verergeren. Buschauffeurs die amper droog zijn achter de oren, maken er een potje van op de route. Men jent elkaar naar hartenlust en er is een ware oorlog uitgebroken om de gunst van de passagier.
Buschauffeurs hebben deze dagen messen en machetes naast hun stoel en schromen er niet voor deze te gebruiken. Laatst vond dat plaats bij het pompstation te Welgedacht C. Een notoire buschauffeur wilde een andere te lijf gaan met zo’n grote machete die zelfs in Rwanda de mensen de stuipen of het lijf zou jagen.
De aangekondigde ordening van minister Pinas is mislukt. De minister moet het wiel niet gaan uitvinden, maar gewoon het voorbeeld van de PSB- en de Lijn 10- route overnemen, alwaar om de beurt wordt gereden. Als de busnummers met A vandaag rijden, gaan die morgen de garage in ten faveure van de bussen met de B. Ook hebben de bushouders een eigen disciplinair systeem in het leven geroepen. Als iemand besluit ‘los’ te rijden, dus niet te wachten op zijn beurt bij de eindhalte is hij voor die dag dan niet meer welkom. Men riskeert zelfs een boete. Dat hebben de bushouders zelf geïnitieerd en het werkt prima.

Satis BaldewsinghBron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: