Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Politie ontruimt junks terrein Kromme Elleboogstraat

Politie ontruimt junks terrein Kromme Elleboogstraat

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - De politie van het ressort Centrum heeft gisteren in het binnenstad samen met het ministerie van Openbare Werken (OW) een bouwsel gesloopt dat was opgetrokken door enkele junks. Het bouwsel stond naast het door brand verwoeste pand van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) aan de Kromme Elleboogstraat. Het terrein waarop het krot van de junks stond, was overwoekerd met metsershoge onkruid en zat onder enorme hopen puin en andere viezigheid. Het perceel is door de eigenaar inmiddels doorverkocht. Het is de bedoeling dat de Franse ambassade daarop haar nieuw kantoor zal vestigen. De eigenaar die gealarmeerd werd over de illegale praktijken van de junks op zijn terrein, maakte vaker contact met de politie die ook frequent heeft moeten ingrijpen.

Buurtmanager Keshopersad Gangaramam Panday van het ressort Centrum zegt dat de politie stuitte op een aantal illegale activiteiten van de junks. Behalve dat zij zonder toestemming het terrein bewoonden, werden er ook nog drugs verhandeld. Gisteren werden er korte metten gemaakt. Op het moment dat OW en de politie arriveerden, was de illegale bewoner, de dakloze K.D., aanwezig. Gekleed in een jeans shirt en broek, met een doek om het hoofd gebonden, keek hij toe hoe zijn hutje werd neergehaald. Het bouwsel was opgetrokken van afvalhout, karton en papier. K.D. zegt toestemming te hebben gevraagd aan de eigenaar om nog een poos te blijven op zijn terrein. K.D. kon echter niet aangeven wie de eigenaar precies was en hoe hij heette. Hij kon zich ook niet zo goed herinneren wanneer hij hem gesproken had. K.D. zegt geen andere uitweg te hebben en daarom een hutje te hebben gebouwd op het terrein. Hij zegt zijn brood te verdienen met het wassen van auto’s.

K.D. verliet het terrein dat hij illegaal bewoonde al scheldend en tierend naar de politie, die ervoor zorgde dat de eigenaar zijn plek schoon en opgeruimd terugkreeg. Medewerkers van aangrenzende kantoren keken opgelucht toe, toen zij zagen dat de politie een einde maakte aan de illegale troep. De buurtmanager werd er ook op gewezen dat junks zich ook in het belendende oud ABS-pand verschanst hadden. Dat pand moet ook verschoond worden. Buurtmanager Gangaram Panday zegt dat de omgeving vaker is gevrijwaard van rondzwervende dak- en thuislozen. Ze keren echter steeds weer terug om een plek te zoeken in de leegstaande gebouwen. De politie zal desondanks steeds erop blijven toezien dat de veiligheid in het ressort gegarandeerd blijft.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: