Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Samen 11 jaar voor beroving servicestation

Samen 11 jaar voor beroving servicestation

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Kantonrechter Anand Charan heeft gisteren zijn laatste twee uitspraken gedaan op de strafzitting. Hij zal vanaf heden niet meer als strafrechter functioneren. Alle strafzaken die bij rechter Charan op de rol staan, zijn verwezen naar zijn collega’s. De magistraat deed uitspraak in de zaak waarbij vijf jongemannen wegens beroving van een servicestation terecht stonden. Uit de vijf verdachten zijn Delano en Albert wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Edmund en Steven Willemdal gaan elk voor vier jaar de bak in. Rotson Daparoe gaat voor drie jaar achter slot en grendel. Rechter Charan legde Daparoe een mildere straf op vanwege het feit dat hij een jeugdige en ook een first offender is. Daparoe is 19 jaar oud.

Hoofdofficier van justitie Carmen Rasam had op de vorige zitting tegen Edmund en Steven Willemdal en Rotson Daparoe elk een gevangenisstraf van vier jaar gevorderd. Op 23 maart 2010 is er in het district Marowijne een pompstation beroofd. De daders waren met een brandkast met inhoud ervandoor gegaan. Zowel de rechter als de officier achtten het feit wettig en overtuigend bewezen. De magistraat heeft ook het voertuig waarmee de rovers hun snode daad hebben gepleegd en ook de andere goederen die zijn aangetroffen, verbeurd verklaard.

Daparoe had een alibi opgeworpen dat hij op die bewuste dag zich op school bevond. Een van de getuigen zou Daparoe via een kier van een deur gezien hebben. De rovers hebben de benadeelden vastgebonden en slagen toegebracht.
Edmund had zijn voertuig ter beschikking gesteld voor het plegen van de beroving. Later werd het voertuig in een bosschage aangetroffen. De verdachte ontkende zijn betrokkenheid. Hij beweerde zijn voertuig aan Steven geleend te hebben. Ook Edmund werd positief herkend.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: