Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Saramacca opgeschrikt door twee zware verkeersongevallen

Saramacca opgeschrikt door twee zware verkeersongevallen

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo -
Het district Saramacca is gistermiddag opgeschrikt door twee zware verkeersongevallen. Samen waren er bij deze ongevallen 12 zwaar gewonden, die allemaal met een ambulance naar de Spoedeisende Hulp vervoerd moesten worden voor verdere behandeling. Rond 13.00 uur ramde een schoolbus twee elektriciteitsmasten, waarbij 6 mulo-scholieren ernstig bekneld raakten. Een uur hierna brak een busje de muur van het Staatsolie-emplacement en ramde een paal op het terrein. Ook hier waren er 6 zwaar gewonden te noteren. Waarnemend gewestelijk politiecommandant van Saramacca, Kenneth Emanuels, bevestigt beide ongevallen.

Het eerste geval vond plaats te Calcutta ter hoogte van km 55. Een bus die mulo-scholieren vervoerde, ramde door tot nog toe onbekende redenen twee palen van de EBS. Door de aanrijding raakten zeker een zestal leerlingen bekneld. De brandweer moest eraan te pas komen om de scholieren te bevrijden. Deze zes werden per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De anderen werden na behandeling huiswaarts gestuurd.
Niet eens een uur daarna kreeg de politie melding van een ander verkeersongeval. Dit was voor het Staatsolie-emplacement te Catharina Sophia. Een busje dat de route Paramaribo – South Drain onderhoudt, verloor bij het beschrijven van een bocht de controle over het stuur. Hij ramde hierbij de schutting van Staatsolie en drong het terrein binnen. Hier kwam hij hard aan tegen een mast tot stilstaand. Zes inzittenden raakten zwaar gewond bij dit ongeval en moesten per ambulance vervoerd worden naar de Spoedeisende Hulp.
GPK Emanuels doet een beroep op weggebruikers om zich verantwoordelijk op te stellen in het verkeer.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: