Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Schrijfster Merhai heeft boodschap op 70ste jaardag

Schrijfster Merhai heeft boodschap op 70ste jaardag

Vrijdag 28 Oktober 2011

Paramaribo - Carmen Merhai viert op zaterdag haar zeventigste verjaardag. Zij wil geen cadeau ontvangen, maar heeft ernaar gewerkt om de gemeenschap zelf een cadeau te geven. Uit haar handen is het boek “Vijf katha’s (verhalen) uit de Ramayan: Ram Charit Manes van Tulsidas voortgevloeid. De titel zegt het al. Merhai heeft uit de Ramayan de vijf in het oog springende katha’s eruit gelicht en het vertaald naar het Nederlands. De katha’s hebben een duidelijke boodschap die van toepassing is in deze tijd.

De lancering van het boek vond afgelopen zaterdag plaats in Stichting Mata Gauri. Het eerste exemplaar overhandigde zij aan haar echtgenoot, Radjinderkoemar Merhai. Een ieder die in de zaal aanwezig was, kreeg een exemplaar mee.

Merhai zit al ongeveer 20 jaren in de Ramayan-wereld. Het begon met de Hindi - en Sanskriet-lessen. Op den duur besloot zij een eigen Ramayan-groep te vormen en lessen te verzorgen. De groep had geen vaste plek. De bijeenkomsten werden steeds weer op verschillende locaties gehouden, totdat zij van pandit Patandien, toen de voorzitter van Stichting Mata Gauri, een lokaal toegewezen kreeg. De Ramayan-groep zetelt al tien jaren in dit gebouw.

De schrijfster ziet dat in de afgelopen 60 jaren het verval is gaan toenemen. Op een gegeven moment besloot zij om de kennis die zij heeft vergaard uit de Ramayan niet alleen voor zichzelf te houden, maar het te delen met een grotere groep. Zij weet dat zij een dag haar Ramayan sathsang (bijeenkomsten) vaarwel zal moeten zeggen en besloot het boek te schrijven om zodoende iets voor de gemeenschap, maar meer nog de Hindoegemeenschap, achter te laten. Het boek is voor SRD 20 te koop. De opbrengsten zullen aan sociale instellingen geschonken worden.
De Hindi-leraar Dhiradj Kandhai die ook een bijdrage heeft geleverd bij de totstandkoming van het boek, praat over een heel bijzonder boek. Het initiatief van Merhai betitelt hij ook als heel bijzonder.Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: