Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Suritex mag niet inkopen bij SOL

Suritex mag niet inkopen bij SOL

Woensdag 26 Oktober 2011

Paramaribo - Suritex zag al aankomen dat zij door haar voorraad heen zou zijn. Suritex wilde olie bij SOL kopen, maar minister Michael Miskin verbood dat. De bewindsman is van mening dat als de twee maatschappijen olie aan elkaar verkopen er geen sprake kan zijn van concurrentie. Van bronnen verneemt Dagblad Suriname dat Suritex de mogelijkheid kreeg om in te kopen bij SOL, onder de voorwaarde dat de olie niet duurder zou woren verkocht dan de prijs die op dat moment werd gehanteerd. Unleaded kostte bij Suritex ruim 20 cent goedkoper. Dit betekent dat met zo een deal het bedrijf miljoenen verlies zou lijden.

Ondanks het feit dat Suritex voor enkele dagen geen brandstof had, weet Miskin dat er geen schaarste aan olie is. SOL heeft voldoende brandstof om de totale samenleving te voorzien. Ze zijn zelfs in staat om aan Suritex te verkopen. ‘Men hoeft niet in de rij te gaan staan, er is voldoende brandstof.’
Miskin wil de twee maatschappijen zo ver mogelijk van elkaar houden. ‘In dit systeem heeft de klant voordeel. Als twee maatschappijen olie aan elkaar leveren, is er geen sprake meer van concurrentie.’ In het verleden gebeurde het wel eens dat de olieondernemingen brandstof aan elkaar verkochten. Er onstond dan vaak een uniforme prijs.
Er is volgens de bewindsman afgelopen zondag voor zowel SOL als Texaco voldoende brandstof binnengekomen. Alle retailers van Suritex moeten over brandstof beschikken.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: