Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ TO dreigt in winterslaap te vallen Ravaksur dringt aan op uitschrijven vergadering

TO dreigt in winterslaap te vallen Ravaksur dringt aan op uitschrijven vergadering

Vrijdag 28 Oktober 2011

Paramaribo - De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) wil dat voorzitter Ulrich Aron op kortst mogelijk termijn weer vergaderingen uitschrijft voor het Tripartiet Overleg (TO). Ravaksur-topper en C-47-voorzitter Robby Berenstein beklaagde zich afgelopen maandag tegenover Dagblad Suriname dat er al een poos niet is vergaderd. Aron spreekt zulks tegen. “Wij komen alleen bijeen wanneer er behoefte daartoe is”, reageert de TO-voorzitter. Ravaksur heeft op 17 oktober jongstleden een schrijven verzonden naar Aron en de overige TO-partners met het dringend verzoek de vergaderingen op te starten. Berenstein: “De brief is verstuurd, maar de voorzitter reageert helemaal niet. Meneer no e spit’ na oen bowtu”, reageert Berenstein. Volgens Aron zijn aan de deelnemers van het TO (Ravaksur, KKF, Asfa, overheid) documenten meegegeven die zij nog zouden bestuderen.

Berenstein benadrukt de behoefte van de vakbewegingspoot in het TO om met de meeste spoed bijeen te komen. Hij refereert aan zaken die opgenomen zijn in de begrotingen en het ontwikkelingsplan dat daaraan gekoppeld is. “Wij willen weten hoe al die grootse plannen gefinancierd zullen worden. Is de regering toch nog van plan om de uitgestelde hervormingsmaatregelen door te drukken in 2012, om die extra geldmiddelen te kunnen krijgen”, vraagt Berenstein zich af. “Ravaksur wil als TO-partner antwoord en duidelijkheid van de regering. Maar dat kan alleen als er vergaderd wordt. En dat gebeurt momenteel niet”, zegt Berenstein.

De C-47 topper deelt voorts mee dat de discussies over alternatieve maatregelen ter compensatie van de op 20 januari doorgevoerde koersaanpassingen, ook nog niet zijn afgerond. Ravakasur heeft ook in dit kader gevraagd naar een ontmoeting met president Desi Bouterse. Die ontmoeting heeft ook nog niet plaatsgevonden. De behoefte is dus voldoende aanwezig om een vergadering uit te schrijven, meent de Ravakasur-topper. Aron die niet begrijpt waarom er zoveel heisa gemaakt wordt, zegt dat het Tripartiet Overleg een formeel orgaan is met structuren en vastgestelde regels over hoe en wanneer er vergaderd wordt.
Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: