Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Verdachte:¨Ben ik zo erg dat de officier acht jaar tegen mij eist¨

Verdachte:¨Ben ik zo erg dat de officier acht jaar tegen mij eist¨

Maandag 24 Oktober 2011

Paramaribo - De 27-jarige Daniel O. hoorde gisteren acht jaar cel tegen zich eisen. Hij wordt verweten een voertuig van Mitra NV middels geweld te hebben overvallen. De verdachte heeft ook nog een vuurwapen daarbij gebruikt. Na zijn snode daad maakte Daniel zich uit de voeten. Een vrouw die met haar kind aan de Nieuw Weergevondenweg omgeving Sunny Point reed, werd door de verdachte met een vuurwapen bedreigd. De verdachte had de vrouw uit haar voertuig gesleurd en was vervolgens met haar wagen weggereden. Het voertuig werd niet ver van de daad aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat Daniel daarna in een gereedstaande wagen is weggereden.

Het gelukte de politie de verdachte te achterhalen. Daniel en de taxichauffeur hadden naast goederen ook nog een aantal belkaarten buitgemaakt. Met samenwerking van de desbetreffende provider heeft de sterke arm de taxichauffeur en Daniel kunnen achterhalen. De twee getuigen, namelijk de chauffeur van Mitra NV en de vrouw, hebben Daniel positief herkend. Naast deze getuigenverklaring heeft de comparant van Daniel, namelijk de taxichauffeur, ook aangegeven dat Daniel erbij was.

Daniel heeft zowel bij de politie als bij de kantonrechter ontkend. De openbare aanklager eiste ondanks zijn ontkenning een celstraf van acht jaar met aftrek. Naast de berovingen heeft Daniel vuurwapen geweld gehanteerd tegen de bestuurders en fysiek geweld aangepast. De verdachte heeft de daad overdag gepleegd. De officier van justitie haalde tijdens haar requisitoir aan dat de verdachte nog meer feiten heeft gepleegd waarvoor hij niet vervolgd wordt. Hij zou een halsketting hebben beroofd op de openbare weg. Daniel had een wagen gehuurd. Middels dat voertuig heeft hij een vrouw van haar ketting beroofd. Deze zaak kwam aan het licht toen de verhuurder ter zake verduistering een aangifte deed. De officier tilde zwaar aan bovengenoemde feiten en vorderde een forse straf tegen Daniel. Kantonrechter Marie Mettendaf stelde deze zaak uit naar 11 november. Zij stelde de verdachte in de gelegenheid om zijn laatste woord te voeren. “Ben ik zo erg dat de officier 8 jaar tegen mij eist. Ik ben onschuldig. Op die bewuste dag was ik samen met mijn vrouw. Mijn vrouw is in verwachting. Ik weet niet waarom de officier zoveel tegen mij heeft geëist.” Op de volgende zitting wordt er vonnis geveld. Hij blijft tot dan in voorarrest.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: