Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Vrouw mishandeld om stiefzoon

Vrouw mishandeld om stiefzoon

Maandag 24 Oktober 2011

Paramaribo - Een strafbaar feit dat voortvloeide uit een echtelijke ruzie was op de rol bij rechter Marie Mettendaf. Een echtpaar kreeg op 27 oktober 2010 een woordenwisseling. De aanleiding van deze ruzie was het 14-jarige zoontje van de buitenvrouw van Auke. De echtgenote van de verdachte Auke zag de jongen werken. Dat zette kwaad bloed bij de vrouw. Zij liep vervolgens naar de werkplek en schold de jongen uit. Auke werd boos en schold terug. De ruzie liep zo hoog op dat het tot een handgemeen kwam. De vrouw beet op haar beurt aan de pols van de verdachte. Hij probeerde haar af te weren, waarbij zij letsels opliep. Het slachtoffer heeft een oorperforatie en een lichte hersenschudding opgelopen.

Kantonrechter Marie Mettendaf vroeg Auke of hij zijn echtgenote heeft mishandeld. “Ik weet niet of ik haar heb geslagen. Ik probeerde haar af te weren. Op een gegeven moment pakte ze mij bij de kruis en toen heb ik haar een paar klappen gegeven. Vervolgens heeft zij op mijn bril getrapt”, zei Auke aan de rechter.

Uit het onderzoek blijkt dat dit echtpaar vaker met elkaar overhoop ligt. De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, hield de verdachte voor dat de letsels boekdelen spreken. De officier gaf dat behalve mishandeling de verdachte zich ook schuldig heeft gemaakt aan het vuurwapenwet. De verdachte gaf aan dat hij vaker te maken kreeg met wilde dieren op zijn perceel, waardoor hij genoodzaakt was om een wapen in zijn bezit te hebben. “Ik heb nooit iets verkeerd daarmee gedaan”, aldus Auke.

Bij ondervraging door zijn raadsman beaamde de verdachte dat zijn vrouw heel hatelijk tegen die jongen is omgegaan. Precies na tien minuten na de ruzie, zijn vier politie auto’s de inrit binnengereden. Het eerste wat zij mij vroegen waren: waar zijn de wapens? Auke geeft aan dat hij het wapen van zijn vader heeft gehad. Daarnaast heeft hij ook een gedekte wapen.

Op de vraag van het OM gaf Auke aan dat hij en zijn vrouw afspraken hadden gemaakt dat er geen leden van de buitenvrouw over de vloer zouden komen. Op 18 november zal er in deze zaak gepleit worden. Auke is op vrije voeten gesteld. Hij werd hierbij aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: