Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Zoon zet werknemers aan tot diefstal in bedrijf vader

Zoon zet werknemers aan tot diefstal in bedrijf vader

Maandag 31 Oktober 2011

Paramaribo - De 16-jarige Shariekh, zoon van de eigenaar van een bekend import/exportbedrijf, heeft twee werknemers benaderd om diefstal te plegen. Dit gebeurde in de periode tussen 6 juni tot en met 29 juli 2011. De jongeman werkte ook in het bedrijf van zijn vader. Bijkans 1.036 dozen zonnebloemolie zijn verdwenen. De schade wordt begroot op SRD 50.000. De 28-jarige Hayley D. en de 20-jarige Keith T. zijn als verdachten aangemerkt. Elk verklaarde bij de rechter dat Shariekh hen had benaderd. Volgens verklaring van de verdachten gaat het om 377 dozen. In elk doos zitten er 15 flessen.

Keith gaf de magistraat te kennen dat hij in eerste instantie had geweigerd. Later stemde hij toch toe om de olie ten verkoop aan te bieden. Keith vroeg nog aan Shariekh of hij niet in problemen zou komen. ¨Sang naf’ mi pa, automatisch naf’ mi¨, gaf Shariekh te kennen. Keith is bijkans 2 jaar als salesman in dienst bij het import- en exportbedrijf. Voor hem was de verkoop heel makkelijk, omdat hij bekend is bij de klanten. Keith ontving SRD 4.000 voor zijn diensten. ¨Ik wist niet dat het om diefstal ging. Toen ik dat geld ontving, schrok ik er zelf van. Now’ mi leer wang les meester¨, zei Keith aan de rechter.

Hayley heeft op die bewuste dag de lading samen met Shariekh gereden naar Keith. Van daaruit zijn de leveringen gedaan. Deze zaak is boven water gekomen omdat de olie heel goedkoop werd verkocht. Shariekh had geen valse sleutel gebruikt. Hij maakte het magazijn met de originele sleutel open. Hayley ontving SRD 6000.

De kantonrechter vroeg Hayley of ‘die kleine jongen’ zoveel invloed op hem had. Zij hebben de lading bij twee winkels geleverd. Shariekh heeft Jorgino ook SRD 4000 gegeven. De magistraat was ervan overtuigd dat de handeling niet slechts een keer is gepleegd. Voor deze zitting waren er getuigen gedagvaard. Echter kwamen zij niet opdagen. De magistraat gelastte medebrenging van die getuigen. Op 15 november vindt de verdere behandeling plaats. Keith en Havley blijven in voorarrest.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: