Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Suriname info

Suriname info

 

Suriname, makkelijk met het vliegtuig te bereiken, is een veelheid van culturen, samengekomen op een stukje van de aarde dat ook gezegend is met een prachtige natuur. Grotendeels bedekt met ongerept oerwoud. 

Suriname biedt zoveel mogelijkheden dat er voor iedere bezoeker en toerist een nieuwe belevingswereld open gaat.

De vliegreis vanaf Schiphol naar Suriname, duurt ongeveer acht uur en daarna is het niet alleen uitdagingen overwinnen en grenzen verleggen in een van de vele jungletours, maar u kunt zeker ook luieren in een hangmat en dobberen in een zwembad of een van de vele kreken.

U merkt het, Suriname heeft op het gebied van toerisme heel veel te bieden en u bent van harte welkom.


Suriname ligt in de tropen. De temperatuur is hier gemiddeld tussen de 23 graden en de 32 graden. De koelste tijd van de dag is zes uur 's morgens ( 23 graden celsius ) en de warmste tijd is tussen 12.00 uur en 14.00 uur ( 32 graden celsius ). Daarna koelt het weer gelijkdelijk af. Zes uur 's avonds is het ongeveer 26 graden.

September is het in Suriname gemiddeld 2 graden warmer dan de rest van het jaar en het koelst is het in de maanden van februari tot en met April. De noord oost passaat wind zorgt dan voor afkoeling in het kustgebied ( Paramaribo, Nw Nickerie enz. ) De temperatuur ligt dan tussen de 21 graden en de 29 graden.

Door de hoge gemiddelde luchtvochtigheid, ( overdag 80% en 's nachts 95% ) en de wind die voor veel afkoeling zorgt, voelt het minder warm aan, dan bijvoorbeeld in Nederland bij een zelfde temperatuur.

In het binnenland van Suriname ligt de minumum temperatuur lager. Aan de zuidgrens met Brazilie is de temperatuur om zes uur 's ochtends ongeveer 11 graden. 

Seizoenen
Kleine regentijd van begin December tot begin Februari.
Kleine droge tijd begin Februari tot eind April.
Grote regentijd eind April tot half Augustus.
Grote droge tijd half Augustus tot begin December.

Vochtigheid
De gemiddelde luchtvochtigheid is 80 %, 's nacht zelfs rond de 95 %. Zo kan het gebeuren dat als u uw kleding of schoenen 's nachts buiten laat , deze de volgende morgen kletsnat zijn van de dauw. Gaat u voor langere tijd naar het binnenland dan kunt u de droge kleding en schoenen het best inpakken in gesloten ( vanwege ongedierte ) plastic zakken. 

Regen
In Suriname kan het stortregenen. Werkelijk met bakken tegelijk. Daar helpt een regenjas en paraplu maar weinig tegen. ( een regenpak, bestaande uit jas en regenbroek is weinig praktisch, omdat u vanwege de warmte dan weer snel nat bent van het zweet ) 

Een voordeel is dat je de regen vaak "hoort of ziet" aankomen en dat het bijna altijd maar van korte duur is. Als je wordt overvallen door de regen, zoek dan net als ieder ander, snel een schuilplaats, want binnen enkele seconden ben je doorweekt. 

De neerslag is gemiddeld 2200 mm per jaar.

Voor meer informatie : Suriname.nu


Zoals u in ons voorwoord al gelezen zult hebben, is de doelstelling van Stichting TBTS (Stichting Ter Bevordering van Toerisme in Suriname) het promoten van het toerisme in Suriname. Vandaar dat er een zeer gedetailleerd vraag en aanbod deel afzonderlijk is ontwikkeld.

Een ieder is vrij hier dan ook zijn/haar vraag of aanbod gratis te plaatsen.
Hoofdonderdelen zijn hier:

  • Accommodaties
  • Fietsen/bromfietsen
  • Auto's/bussen te huur
  • Transfer
  • Vrijetijdsbesteding
  • Horeca
  • Investeringen
  • Zaken/transacties
  • Binnenlandse trips

Vraag en aanbod