Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ Illegaal na vijftien jaar en talloze misdaden uitgezet

Illegaal na vijftien jaar en talloze misdaden uitgezet

Dinsdag 23 Maart 2010

Na vijftien jaar is het dan zover. De West-Afrikaanse illegaal D., die honderden keren met politie in aanraking kwam en 23 keer is veroordeeld, is Nederland uitgezet. De 40-jarige maakte sinds zijn komst in 1995 Den Haag onveilig. Het ministerie van Justitie bevestigt berichtgeving hierover in De Telegraaf tegenover elsevier.nl. D. bezondigde zich aan gewapende overvallen, diefstal, drugshandel en helingpraktijken en werd daarvoor 23 keer veroordeeld. Toch kon D., omdat hij geen paspoort had, nooit het land worden uitgezet.

Maar na vijftien jaar is het Justitie dan toch gelukt. De Vreemdelingenpolitie, die de crimineel telkens weer van straat plukte, vond een brief van een familielid, waardoor de ware identiteit van D. kon worden achterhaald en hij kon worden uitgezet naar zijn land van herkomst.

'We hebben regelmatig met deze problematiek te maken,' zegt Jochgem van Opstal, woordvoerder van Justitie, tegen elsevier.nl. 'Het probleem is dat ze per stuk voor veel overlast zorgen, maar steeds wisselen van identiteit.' Volgens hem heeft alleen de regio Haaglanden al de afgelopen twee jaar elf illegale overlastgevers uitgezet. 'Samen waren zij verantwoordelijk voor honderden misdrijven.' In 1995 werd het asielverzoek van D. afgewezen. Maar in plaats van Nederland te verlaten, koos hij ervoor het slechte pad op te gaan. Agenten kwamen ‘enkele honderden keren’ met hem in aanraking voor talloze vergrijpen, intimidatie en agressief gedrag.

Vaak werd D. vastgezet, maar telkens voor kleinere straffen waardoor hij niet lang in de cel zat. 'Daarna ging hij gewoon verder,' aldus de woordvoerder. De crimineel kon niet worden uitgezet omdat de Afrikaanse landen die hij opgaf als zijnde zijn thuisland, hem niet wilden opnemen vanwege gebrek aan identiteitsbewijzen. Na jarenlange strijd is D. nu Nederland uitgezet. Naar welk land, dat wil Justitie om ‘privacyredenen’ niet bekendmaken.


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: