Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Overige nieuws \ VVD eist opheldering Surinaamse criminelen in Nederland

VVD eist opheldering Surinaamse criminelen in Nederland

Donderdag 22 Oktober 2009

De VVD eist opheldering van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) over criminelen die in Suriname zijn veroordeeld voor moord of doodslag maar in Nederland met rust worden gelaten. Nederland zou zich minimaal inspannen om de voortvluchtige criminelen op te pakken. Waarnemend korpschef van Suriname commissaris Humphrey Tjinliepshie sprak woensdag met elsevier.nl over de ongeveer dertig verzoeken per jaar van Suriname aan Nederland om zware criminelen aan te houden.

Slechts enkele verzoeken daarvan worden in behandeling genomen, de rest verdwijnt in Nederlandse bureaulades. ‘Tachtig tot negentig procent van onze verzoeken om hulp wordt genegeerd,’ aldus Tjinlipshie. VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven is verbijsterd over de laksheid van de Nederlandse politie.

‘Het is natuurlijk niet de bedoeling dat criminelen uit Suriname naar Nederland vliegen en de Nederlandse nationaliteit aanvragen om strafrechtelijke vervolging in hun eigen land te voorkomen.’ ‘Rechtshulpverzoeken uit Suriname moeten zo snel mogelijk door de Nederlandse politie in behandeling worden genomen, zodat deze personen per direct uitgezet kunnen worden en hun straf kunnen uitzitten in Suriname.’


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: