Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Buit beroving Landbouwbank Lelydorp SRD 380.000

Buit beroving Landbouwbank Lelydorp SRD 380.000

Woensdag 5 Oktober 2011

Paramaribo - Het reces van de rechters is achter de rug. Sinds gisteren zijn de magistraten weer gestart met hun werkzaamheden. Rechter Maitrie Kuldipsingh heeft als eerste de zaak tegen de 36-jarige Orlando M. behandeld. Orlando zou betrokken zijn geweest bij de beroving van de Landbouwbank te Lelydorp op 5 mei 2011. In totaal hebben de rovers ongeveer SRD 380.000 buitgemaakt. Noch de bank noch de politie had eerder het gestolen bedrag bekendgemaakt. Het gaat hier exact om bedragen van SRD 209.933, US$12.498, Euro 19.087.

Alsof dit alles niet genoeg was, hebben de daders ook nog een computer, een recorder met bijbehorende veiligheidscamera, een vuurwapen en twee patroonhouders elk inhoudende 15 scherpe patronen meegenomen. Van de twee bankbewakers zijn er ook spullen meegepikt. Zij zijn een portemonnee inhoudende een geldbedrag van SRD 400 en een halsketting armer gemaakt.
De criminelen hadden tijdens de normale openingsuren van de bank de medewerkers van de bankinstelling onder bedreiging van een vuurwapen gevraagd de sleutel van de kluis te overhandigen. Daarmee verschaften zij zich toegang tot de kluis. Hierdoor was het voor hen heel makkelijk om met de voormelde spullen ervandoor te gaan.

Orlando wordt door advocaat Nacatsia San A Jong bijgestaan. De raadsvrouw verzocht de rechter om ook een andere zaak waarbij Orlando betrokken was en waarvoor hij ook nog moet terechtstaan, samen te voegen. De magistraat honoreerde het verzoek. De officier van justitie in deze zaak is uitlandig. Claudia Bruining nam waar voor haar uitlandige collega. Op 17 oktober vindt de verdere behandeling plaats. De gevangenhouding van Orlando blijft gehandhaafd.

Saskia Bandhan

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: