Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Parlementariërs NS dreigen met tegenstemmen begroting 2012

Parlementariërs NS dreigen met tegenstemmen begroting 2012

Vrijdag 7 Oktober 2011

Paramaribo - De parlementariërs Harish Monorath en Prem Lachman van coalitiepartij Nieuw Suriname (NS) zullen de begroting van regering Bouterse/Ameerali over het dienstjaar 2012 hoogstwaarschijnlijk niet ondersteunen. Zij willen dat de begroting moet beantwoorden aan nijpende vraagstukken zoals werkgelegenheid, veiligheid, gezondheid, huisvesting en hiernaast moet de verdediging in De Nationale Assemblee (DNA) deugdelijk zijn.
“Wanneer de begroting niet beantwoordt aan die nijpende issues, zullen wij ertegen stemmen”, zegt NS-ondervoorzitter tevens volksvertegenwoordiger Monorath.

Ondanks Monorath de uitgesproken jaarrede van president Desire Bouterse hoopgevend vindt, is het niet vanzelfsprekend dat Nieuw Suriname de begroting zal ondersteunen. “Wij willen de uitwerking van de jaarrede terugzien in de begroting”, aldus Monorath. Zowel hij als Lachman heeft zich bij de behandeling van begroting over het dienstjaar 2011 in juli dit jaar onthouden van stemmen. Zij waren niet gelukkig met het feit dat de begroting een voortzetting is geweest van hetgeen regering Venetiaan/Sardjoe had gepresenteerd. Ook met de beantwoording van de bewindslieden en vicepresident Robert Ameerali in het hoogste college van staat waren zij niet content.

Nieuw Suriname’s voorzitter John Nasibdar om een reactie gevraagd, zegt dat Monorath en Lachman in het parlement autonoom zijn, maar geenszins het partijstandpunt uitvoeren. “Wij kennen de standpunten en de draagvlakken van de regering en wij zijn voor het kabinet Bouterse/Ameerali”, zegt Nasibdar. Zijn partij werkt hard aan het oplossen van de interne problemen. Nieuw Suriname zal binnenkort bij de rechter het geschil uitvechten.
Ondertussen is bekend dat het begrotingstekort voor 2012 door de regering is gesteld op 5% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). De inkomsten bedragen SRD 4.533.660.000 tegenover uitgaven van SRD 5.257.498.000.

Bron: Dagblad Suriname


Er zijn nog geen reacties voor dit nieuws item

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: